Dunaguri Görkorcsolya- és Szabadidő-sport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2018.11.05 11:30

Jégkorcsolyázás


A görkorcsolyázás legjobb téli megfelelője a hasonló mozgásformával rendelkező jégkorizás. Éppen ezért társaságunk a jégkorcsolyázást is előszeretettel műveli és igen gyakori vendégek vagyunk Budapest műjégpályáin is.
A legjobban a Városligeti Műjégpályán lehet korcsolyázni, mert igen nagy a felülete (egy kör kb. 500 m hosszú) és emellett szabadtéren, festői környezetben lehet róni a köröket. Ide kedden és csütörtökön járunk, illetve alkalmanként hétvégén is.
A mi szokásunk az, hogy már nyitásra ott vagyunk, rögtön a legelején, amíg jó a jég és kevesen vannak, körözünk 10-20 km-t, majd ezután húzódunk félre valamelyik sarokba figurákat gyakorolni, fogócskázni, "bandázni"...
Mivel a pálya csak december-február hónapokban van nyitva, ezért más időszakban a fedett műjégpályákra járunk, leginkább a hétvégi napokon, ősszel és tavasszal. A belépő hétfőn és kedden a legolcsóbb, 1000 Ft, de még csütörtökön is csak 1500 a hétvégi 2000-el ellentétben. Aki többet jár hétvégi időpontokban, javasoljuk a bérlet vásárlását, mert akkor kb. 1400 Ft-ból ússza meg a belépést, ráadásul sorban állás nélkül. Mi egy-egy kártyára több belépőt veszünk, hogy ne keljen nyitáskor sorban állni.

A Városligeti Műjégpálya bezárása után a leggyakrabban a Káposztásmegyeri Jégpalotában megyünk korizni. Mivel ez a létesítmény nyáron is nyitva van, ezért még a göris szezonban is látogatjuk, ha például esős az idő. Jelmező, hogy hétvégén vagy szünidőkben ez a létesítmény egész nap nyitva tart. A karszalagos belépővel tetszés szerinti időpontban és alkalommal lehet ki/be lépni, így megtehető az is, hogy egy reggeli korizás után az ember haza megy és estére visszatér egy újabb órácskára korizni. (Csak a szalagot ne tépd le a csuklódról) Szezonon kívül itt kevesen vannak, kényelmesen lehet korizni, hétvégén este zene,  jég-diszkó is van. Működik büfé, öltöző, élező és még két jól felszerelt jéghoki bolt is gyakran nyitva tart korcsolyázás alatt.

A városban más fedett korcsolyapályák is vannak, időnként ezeket is felkeressük. Talán a legjobb jégminőséget eddig a Pesterzsébeti Jégcsarnokban találtuk, csak itt az a baj, hogy nagyon kevés a közönségkorcsolyázásra fordított idő.
A legutóbbi szezonban megjelent egy jó pár kisméretű, szabadtéri jégpálya is, amelyet többnyire a helyi önkormányzatok működtetnek. Némelyiken jártunk is, és azt tapasztalatuk, hogy elsősorban a gyerekeseknek, kezdőknek megfelelőek. Több ingyenes is van közöttük.

Pár évvel ezelőtt belekezdtünk egy korcsolyapálya tesztbe is, erről szóló írásunkat itt olvashatod...

Frissítve:2016.03.15.     További kérdések és kapcsolat: dunaguri@gmail.com