Dunaguri Görkorcsolya és Szabadidősport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2024.05.10. 19:00
× Oldalunk HTTP-sütiket használ a jobb működésért. Elfogadom

Mit vigyünk a görkorcsolya túrára?


Az alábbiakban olvashatsz röviden arról, hogy milyen dolgokat célszerű magaddal hoznod egy Dunaguri görkori-túrára:


- Görkori mellé, főleg kezdőknek, ajánlott egy váltócipő (nyáron elég egy egyszerű szandál vagy papucs).
- Fontos a védőfelszerelés, legalább csukló és térdvédőd legyen! A legjobb, ha minden van (sisak, csukló, térd, könyök). Extraként láthatósági mellény is jöhet, főleg, ha a hosszabb útvonalakon és közúton is gurulunk (ezt a KRESZ is előírja!).
- Sok víz vagy ennek híján pénz üdítőitalra. Vízből sok fogy. A kiürült víztárolókat az útvonal melletti kutakból fel is lehet tölteni (ingyen).
- Esőköpeny, napsapka, sebtapasz, fertőtlenítő, naptej (az érzékeny bőrűeknek).
- Mobiltelefont, fényképezőgépet és CB-rádiót (ha van), hozhatsz, de gondoskodj a megfelelő, sérülésmentes csomagolásról (esés esetére is!)
- Valamilyen, a fenti eszközök befogadására alkalmas, és a mozgást nem akadályozó, zsák, övtáska is szükséges. Ez egyéniség, felszereltség, pénz kérdése. Vannak görisek, akik védőfelszerelés nélkül, zsebre dugott kézzel gurulnak, de akad olyan is, aki a sisaktól, a zselés térdvédőn át, a hiper-szuper szellőző ruhákkal és vízzel felfújt hátizsákok társaságában jönnek el. Ez egyéniség és pénztárca kérdése, de mi mindenkit elfogadunk, nem flancolunk, minden jószándéku görkoris a pajtásunk, csak tarts velünk! :)
- Ajánlott még a görkorcsolya típusának megfelelő kerékkulcs, egy pár (2db) tartalék csapágy,  esetleg egy tartalék tengely csavarral, arra az esetre, ha menet közben tönkremenne!
- Ha nem görkorival jössz, akkor a kerékpárodnak vagy más gurulós "járművednek" megfelelő javító/szerszám készlet is.
- Iratok! Valamilyen személyi és TB-kártya!!! Nem kívánt baleset esetén ezt kérik a mentősök! Reméljük nem lesz szükség rá, de ne hagyd otthon!!!


Frissítve: 2016.03.28    Ha kérdésed van: dunaguri@gmail.com

.