Dunaguri Görkorcsolya- és Szabadidő-sport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2019.11.29. 12:00
× Oldalunk HTTP-sütiket használ a jobb működésért. Elfogadom

Jégkorcsolyázás


A görkorcsolyázás legjobb téli megfelelője a hasonló mozgásformával rendelkező korcsolyázás. Éppen ezért társaságunk a jégkorcsolyázást is előszeretettel műveli és igen gyakori vendégek vagyunk Budapest műjégpályáin is.
A legjobban a Városligeti Műjégpályán lehet korcsolyázni, mert igen nagy a felülete (egy kör kb. 500 m hosszú) és emellett szabadtéren, festői környezetben lehet róni a köröket. Ide kedden és csütörtökön este járunk korizni, illetve alkalmanként hétvégén is.
A mi szokásunk az, hogy már nyitásra ott vagyunk, rögtön a legelején, amíg jó a jég és kevesen vannak, körözünk 10-20 km-t, majd ezután húzódunk félre valamelyik sarokba figurákat gyakorolni, fogócskázni, kígyózni és "bandázni"...
Mivel a korcsolya pálya csak november-február hónapokban van nyitva, ezért más időszakban a fedett műjégpályákra járunk korcsolyázni, leginkább a hétvégi napokon, ősszel és tavasszal. A belépő hétfőn és kedden a legolcsóbb, 1000 Ft, de még csütörtökön is csak 1500 a hétvégi 2000-el ellentétben. Aki többet járna ki, annak javasoljuk a 13 alkalmas korcsolyabérlet vásárlását, mert akkor kb. 1400 Ft-ból ússza meg a belépést, hétvégén is, ráadásul sorban állás nélkül. Mi ezt a módszert használjuk, hogy ne keljen nyitáskor sorban állni.
A pályákon korcsolya oktatást nem tartunk, viszont egymástól tanulunk kori trükköket, technikákat, stb.
A www.mujegpalya.hu weboldalukon már élő kamera is van!

A Városligeti Műjégpálya bezárása után a leggyakrabban a Káposztásmegyeri Jégpalotába megyünk korizni. Mivel ez a létesítmény nyáron is nyitva van, ezért még a göris szezonban is látogatjuk, ha például esős az idő. Jelmező, hogy hétvégén vagy szünidőkben ez a korcsolyapálya egész nap nyitva tart. A karszalagos belépővel tetszés szerinti időpontban és alkalommal lehet ki/be lépni, így megtehető az is, hogy egy reggeli korcsolyázás után az ember haza megy és estére visszatér egy újabb órácskára korizni. (Csak a szalagot ne tépd le a csuklódról!) Szezonon kívül itt kevesen vannak, kényelmesen lehet korizni, hétvégén este zene,  jég-diszkó is van. Működik büfé, öltöző, élező és még két jól felszerelt jéghoki bolt is gyakran nyitva tart korcsolyázás alatt.
A Vasas jégpálya elérhetősége itt...


A városban más fedett korcsolyapályák is vannak, időnként ezeket is felkeressük. Talán a legjobb jégminőséget eddig a Pesterzsébeti Jégcsarnokban találtuk, csak itt az a baj, hogy nagyon kevés a közönségkorcsolyázásra fordított idő.

Az utóbbi időkben megjelent egy jó pár kisméretű, szabadtéri jégpálya is, amelyet többnyire a helyi önkormányzatok működtetnek. Némelyiken jártunk is, és azt tapasztalatuk, hogy elsősorban a gyerekeseknek, kezdőknek megfelelő korcsolyázási lehetőségekkel rendelkeznek. Több ingyenes is van közöttük.

Pár évvel ezelőtt belekezdtünk egy korcsolyapálya tesztbe is, írásunk erről itt olvasható...

Itt olvasható egy cikk néhány Budapesten működő ingyenes jégpályáról.


Frissítve:2018.11.27.     További kérdések és kapcsolat: dunaguri@gmail.com


    
 "; } }