Dunaguri Görkorcsolya és Szabadidősport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2024.06.20. 12:00
× Oldalunk HTTP-sütiket használ a jobb működésért. Elfogadom

Korcsolyázás

Az éppen aktuális korizási információkért kattints ide!


A görkorcsolyázás legjobb téli megfelelője a hasonló mozgásformával rendelkező korcsolyázás. Éppen ezért társaságunk a jégkorcsolyázást is előszeretettel műveli és igen gyakori vendégek vagyunk Budapest műjégpályáin is.

A legjobban a Városligeti Műjégpályán lehet korcsolyázni,
mert igen nagy a felülete (egy kör kb. 450m hosszú) és emellett szabadtéren, festői környezetben lehet róni a köröket. Ide kedden és csütörtökön este járunk korizni, illetve alkalmanként hétvégén is.
A mi szokásunk az, hogy már nyitásra ott vagyunk, rögtön a legelején, amíg jó a jég és kevesen vannak, körözünk 10-20 km-t, majd ezután húzódunk félre valamelyik sarokba figurákat gyakorolni, fogócskázni, kígyózni és "bandázni"...
Mivel a korcsolya pálya csak november-február hónapokban van nyitva, ezért más időszakban a fedett műjégpályákra járunk korcsolyázni, leginkább a hétvégi napokon, ősszel és tavasszal amikor rossz az idő görizésre. A belépő hétköznap 1500 Ft, hétvégén 2000 Ft. Aki többet járna ki, annak javasoljuk a 13 alkalmas korcsolyabérlet vásárlását, mert akkor kb. 1400 Ft-ból ússza meg a belépést, hétvégén is, ráadásul sorban állás nélkül. Mi ezt a módszert használjuk, hogy ne keljen nyitáskor sorban állni.
A pályákon korcsolya oktatást nem tartunk, viszont egymástól tanulunk kori trükköket, technikákat, stb.
A www.mujegpalya.hu weboldalukon már élő kamera és további infó is van!

A Városligeti Műjégpálya bezárása után a leggyakrabban a Káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumba megyünk korizni.
Mivel ez a létesítmény nyáron is nyitva van, ezért még a göris szezonban is látogatjuk, ha például esős az idő. Jelmező, hogy hétvégén vagy szünidőkben ez a korcsolyapálya egész nap nyitva tart. A karszalagos belépővel tetszés szerinti időpontban és alkalommal lehet ki/be lépni, így megtehető az is, hogy egy reggeli korcsolyázás után az ember haza megy és estére visszatér egy újabb órácskára korizni. (Csak a szalagot ne tépd le a csuklódról!) Szezonon kívül itt kevesen vannak, kényelmesen lehet korizni, hétvégén este zene,  jég-diszkó is van. Működik büfé, öltöző, professzionális élező és még két jól felszerelt jéghoki bolt is gyakran nyitva tart korcsolyázás alatt.
A Vasas jégpálya elérhetősége itt...


A városban más fedett korcsolyapályák is vannak, időnként ezeket is felkeressük. Talán a legjobb jégminőséget eddig a Pesterzsébeti Jégcsarnokban találtuk, csak itt az a baj, hogy nagyon kevés a közönségkorcsolyázásra fordított idő.

Az utóbbi időkben megjelent egy jó pár kisméretű, szabadtéri jégpálya is, amelyet többnyire a helyi önkormányzatok működtetnek. Némelyiken jártunk is, és azt tapasztalatuk, hogy elsősorban a gyerekeseknek, kezdőknek megfelelő korcsolyázási lehetőségekkel rendelkeznek. Több ingyenes is van közöttük.

Itt olvasható egy cikk néhány Budapesten működő ingyenes jégpályáról.


Frissítve: 2020.02.14.     További kérdések és kapcsolat: dunaguri@gmail.com