Dunaguri Görkorcsolya és Szabadidősport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2020.11.04. 10:25
× Oldalunk HTTP-sütiket használ a jobb működésért. Elfogadom

Merre mozgunk? Hol találsz meg minket?


Hogy könnyebben megtalálj minket, alább egy listát láthatsz azokról a helyekről és útvonalakról, ahol gyakrabban megfordulunk vagy találkozunk... Igyekszünk szabadtéri programokat szervezni, de néha sportolunk fedett sportpályákon, jégcsarnokokban is. Egy rövid leírást térkép link, jellemző túraútvonal és elérhetőség egészít ki.

Ha az összes  bejárt útvonalainkra is kíváncsi vagy, akkor nézd meg Endomondo track-gyűjteményünket is!
Bejárt útvonalaink trackjét le is töltheted a fenti linkről, és használhatod a saját mobil- vagy GPS-eszközeidben is!

Görkorcsolya oktató- és edző-helyeink

1. Városliget, Olof Palme sétány Műjégpálya felőli vége.
Itt április elejétől szeptember végéig találsz meg minket, mert a görkori és síroller oktatásainkat itt tartjuk csütörtökönként, de néha a kedd esti városi gurulás is innen indul. Ez a hely kedvenc találkozó helye más göris csapatoknak, long-boardosoknak, kerékpárosoknak, futóknak, stb.
Egy jellemző útvonalunk itt:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/803779518
Tréképen itt:
https://goo.gl/maps/2xhE749SKLx

2. Megyeri út - Aquaworld  1km-es görkori és sírolleres edzőpálya
G
yorskorizásra, sírollerezésre és más görkori műfajra is alkalmas, forgalomtól teljesen elzárt 1 km-es útszakasz. Széles, egyenes, jó az útburkolat és kicsi rajta a kerékpáros forgalom. Korábban út volt, de a két végét cölöpökkel lezárták, így remek, forgalom mentes gyakorlási lehetőségek vannak itt, főleg a közelben lakók számára. Megközelíthető a Keleti PU-tól busszal. Gépkocsivala a Tófalva utca végében szoktunk megállni. Néha hétvégén járunk ide változó időpontokban görkorcsolyázni.
Egy jellemző útvonalunk itt:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/721315925
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/yfAPGM5YWH82

3. Népliget park a Planetárium mellett
A Puskás stadion kiesésével valószínű, hogy ettől a szezontól kezdődően időnként itt is fogunk edzeni, ha a körülmények megfelelőek lesznek. A parkolás itt is ingyenes a Planetárium mellett. A kerékpárút túloldalán van egy kb. 300 m-es teljesen lezárt útfelület, amin lehet gyakorolni, edzeni görkorcsolyával. A környéken lakó kezdőknek jó inkább, mert a haladóknak ez a szakasz túl rövid.
Egy jellemző útvonalunk itt:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/533092065
Térképen itt:
https://goo.gl/maps/oYmuRHK7obk

4. FNS találkozó helye a "Gödörnél"
Az Erzsébet téren lévő "Gödörnél" gyülekeznek azok a görkorcsolyások, akik a rendszeres péntek esti guruláson vesznek részt. A gyülekező általában este fél 9-kor van, míg az indulás 9-kor. Itt a görkorisok megbeszélik az útvonalat, a kísérőket, majd a "népszámlálás" után elindulnak a városi körre.
Erről a göroris eseményről további infókat itt találhatsz: www.nightskating.hu
Egy jellemző útvonalunk itt:
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/EeCo1WKwdJR2

5. Szlalom görkorisok a Bikás Parkban
A 11. kerületben a 4-es metró útvonalán helyezkedik el az a Bikás Park, ahol a freestyle slalom görkorcsolyások szoktak találkozni és edzeni. Mivel ez egy új építésű park, jó minőségűek a sétányok, ezért alkalmas a bóják közötti szlalomozásra.
A szlalomgörisek elérhetőségét nézd itt: www.nightskating.hu/slalom/index.php
Egy jellemző útvonalunk itt:
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/FStYUGQMAyC2

6. Margitszigeti görkorcsolyás talállkozó hely
A Margit-szigeti felújított utakon kiváló görkocsolyázási és sírolllerezési lehetőségek vannak. Ide járnak edzeni azok a görkorisok is, akik gyorskorcsolyáznak. Sírollerezésre is alkalmasnak tartjuk ezt az útvonalat. Elsősorban a központi 2km hosszú úton lehet edzeni, míg a többi göris általában a felújított sétányokon gurulgat. 
Egy jellemző útvonalunk itt:  https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/1288209979
Térképen itt: https://goo.gl/maps/YZtR2E6qrwR5GDV49 

  


Görkorcsolya és síroller-túra találkozási pontok

1. Duna-csárda parkolója  - Felsőgöd
Itt szoktunk gyülekezni akkor, ha Vác felé indulunk a kezdőkkel Dunaguri "Light" túrára. Az autókat itt szoktuk hagyni, és többnyire ugyanide térünk vissza a túra végén. Elvileg a csárda parkolójába is be lehet menni, de mi nem ajánljuk, ők se szeretik, mert mi reggel elmegyünk és a hátra maradt autóink foglalják a helyet a vendégek elől. Ezért arra kérünk, hogy autódat inkább a parkolón kívül tedd le, amennyire ez lehetséges.
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/736385973
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/x3QjnRjhWuN2

2. Eszterházy cukrászda a váci rakparton
A Vácon, a révnél lévő Eszterházy cukrászda a kerékpárút mellett fekszik, így ideális arra, hogy lentről vagy fentről jövet feltétlenül útba ejtsük. Kiváló és jó árúak az édesipari termékei, és finom a meleg szendvicse is. Itt majd mindig hosszabb pihenőt tartunk görkori túrákon. A környéken, kicsit lejjebb, parkolni is lehet, így néha itt is hagyjuk az autóinkat.
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/736385973
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/Q39u33UsbEn

3. Szobi vasút állomás
A Pesti oldalon a régió legészakabb pontja, a legutolsó magyar vasúti végállomás. Ide érkezünk vonattal és kezdjük a déli irányba tartó hosszabb görkorcsolya túráinkat. A vasútállomásról egy 5 perces gurulással le lehet jutni a Duna partra, a Szobi révhez, ahonnan kezdődik a kerékpárút. Szobtól Zebegényen át Nagymarosig terjed a régió legszebb kerékpárútja a Dunakanyarban, amelynek nagy része jól görkorizható.
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/506238885
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/sAnEaCmA7kN2

4. Velencei vasútállomás
A Velencei-tó pártjára szervezett görkori túráink kiinduló helye az a parkoló, amely a Velencei pályaudvar alatt található. Két részből áll, de mi az aszfaltozott részen a bejárat közelében szoktuk hagyni az autókat. Aki vonattal érkezik, az a szerelvény elejére szálljon fel, és a lépcsőn majd az alagúton átgyalogolva érhet ide a közös kiindulási ponthoz.
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/703599180
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/PzaeCKJYwQ32

5. Tatai kürtőskalácsos - parkoló
Itt találkozunk akkor, ha a Tatabánya felé menő vadonat új kb. 6 km-es kerékpárúton görkorcsolyáznánk. Az oda vissza út hossza kb. 12 km, kifogástalan nagyon jól görkorizható az útburkolat, szép tájakon, eleinte erdőben, majd tavak és patakok mellett vezet útvonal Tatabányáig. az út felénél, Vértesszőlősnél, van egy pihenőhely kialakítva. Az út végén, ahol az országút jön keresztbe, érdemes visszafordulni. Akár többször egymás után is érdemes gurulni ezt, ha komolyabban szeretnél edzeni. A görkorcsolyázás végén érdemes itt a kürtőskalácsot kipróbálni, nagyon finom és sok egyedi ízesítessel kalpható!
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/825738842
Térképen itt:
https://goo.gl/maps/xazbNgN6SWQ2

6. Dunaalmási kerékpárút vége
Tatabánya és Dunaalmás között húzódik egy kb. 11 km hosszú új, széles, jó minőségű kerékpárút, amin nagyon jókat lehet görkorcsolyázni. Az útvonal a patak mentén illetve a gátrendszerén halad végig. Érdemes Dunaalmástól kezdeni a túrát, majd Tata határában, ahol egy elég rossz bekötő út kezdődik, visszafordolni. Így az egész görkori útvonal jó minőségű aszfalton megy végig! A nyílt szakaszokon erős NY-ÉNY-i szélre kell időnként számítani! Egy helyen van vasútátkelő, illetve egy főútvonal, itt érdemes figyelni! A gáton helyenként vízügyi sorompók is vannak, itt is érdemes vigyázni az átgurulással.
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/825738854
Térképen itt:
https://goo.gl/maps/ePNw3vp9GMP2

7. Szilaspatak menti kerékpárút találkozója.
A Naplásguri görorcsolya- és síroller- túrák találkozási pontja a Szabadföld út 11. sz. előtti parkoló. Innen indulnak azok a túrák, amelyeken a Naplás tó felé görkorizunk. A Szilas patak mentén új, kíváló minőségű, széles, általában kisforgalmú, kerékpár út van, amelyen egy oda-vissza kör kb. 15 km hosszú. Kezdő görkorcsolyázóknak is ajánlottez az útvonal, amely egyedül a Naplás tó felett tartalmaz egy kisebb emelkedőt. Sírollerezésre, skike -olásra is az egyik legjobb hely Budapesten! Autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthatő.
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/1405985208
Térképen itt:
https://goo.gl/maps/qfEjQKWKor5KHwNM7


Jégpályák, ahol korcsolyázunk

1. Városligeti Műjégpálya
Ugyanitt az Olof Palme sétányon található Európa egyik legnagyobb szabadfelületű műjégpályája. Mi is előszeretettel korizunk itt kedd/csütörtök és néha hétvégi napokon. Bár a jégminőség változó, az időjárástól is függ, de a felület hatalmas, egy kör, majdnem 500 m, és a környezet is festői. Itt általában november végétől február végégig találsz meg minket.  Többnyire csapatosan korcsolyázunk és mindig akad egy két dunaguri feliratos kékpólós, akit nyugodtan leszólíthatsz és csatlakozhatsz hozzánk... :)
A jégpálya holnapja: http://www.mujegpalya.hu/
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/649839040
Térképen itt:
https://goo.gl/maps/XTsZW1i681n

2. Vasas Jégcentrum Káposztásmegyeren
Itt korcsolyázni szoktunk akkor, amikor nincs a Városligetben jégpálya. Ide inkább hétvégén szoktunk kimenni, főleg akkor, ha kint az időjárás nem kedvez a görkorizáshoz vagy más szabadtéri programokhoz. Szombaton és vasárnap többnyire egész nap van közönség korcsolyázás, elég kedvező áron. Még nyáron is korcsolyázhatunk itt.
A jégpálya holnapja: http://vjc.hu/
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/825738836
Térképen itt:
https://goo.gl/maps/iyiXukNJBo82

Evezős túráink kiinduló- és érkezési-pontjai

1. Sügér SE Csónakház Kismaros
Többnyire innen kölcsönözzük nyáron a dunai vízitúráinkhoz a csónakokat. Budapest Nyugatiból 45 percre van az óránként induló vonattal, majd a Kismarosi állmáson leszállva 10 perc séta jön a Duna partig. A csónakházból 2000 Ft/fő/nap -ért lehet kajakot (egy- vagy két-személyest) illetve kenut (kettőtől ötszemélyesig) kölcsönözni. Előtte van autó parkoló, és az udvarban a kerékpárt vagy a csomagot is ott lehet hagyni a túra idejéig. Feljebb, a főút mellett egy kisbolt is található. A csónakház telefonszáma: 06-30-382-2200
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/563686002
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/H6BDLvFEYP82

2. "Hekkes" a Nagymaros - Visegrádi révnél
A Dunakanyar egyik legszebb pontján, a Visegrádi Várral szemben, található a Nagymarosi Rév, ahol összefut a kerékpárút, a komp útvonal és az itt található park. Népszerű pihenőhelyünk ez, ahol gyakran megállunk hekket enni, fagyizni vagy éppen fürödni az itt lévő strandon. Vízitúrák során is gyakran itt pihenünk egy nagyot, majd innen evezünk vissza, Visegrád és a Szentendrei szigetcsúcs érintésével, Kismarosra a csónakkölcsönzőhöz.
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/581191512
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/XsitEmMqP5J2

Télisport, sí/sífutás helyszíneink

1. Visegrád sípálya a Nagyvillám hegyen
A visegrádi vár mellett a Nagyvillám hegyen található Magyarország egyik legszebb sípályája. A kilátás csodás: észak felé a Vár sziluettje, a sípályával szemben a Kisoroszi szigetcsúcs, távolabb Kismaros és Nagymaros látható a Dunakanyar túloldalán. Bár alacsonyan van a sípálya és elég rövid is, de ha kellően hideg van, akkor rendszeresen hóágyúzzák. Kezdő síelőknek vagy családosoknak a legjobb ez a sípálya. Télen gyakran járunk ide hétköznap, esti sízésre, mert a pálya Budapesthez közel van,  ki van világítva és nagyon kedvező árú a felvonó is. Ősszel és tavasszal lehet itt műanyag pályán is síelni, illetve kipróbálható kölcsönözhető gyepsí (rolka) is!
A pálya holnapját itt találod: www.visegradsipalya.hu
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/812198318
Térképen itt:

https://goo.gl/maps/BKKAcKCLWkT2

2. Normafa parkoló, Vasas síház, Anna rét
A Normafa erdeiben télen sífutni szoktunk. Az erdőben több km hosszú sífutó útvonal található, amire időnként classic sífutó nyomot is vágnak (Vasas síszakosztály edzői) Az Anna-réten illetve a Szaniszló-réten jól lehet skating stílust is gyakorolni, illetve itt tartja foglalozásait a Bozsik sífutó-iskola is. 2016-ban átadták a 21A busz végállmását a Jánosheggyel összekötő futó-, síroller- és görkorcsolya-edzőpályát is, 1,7 km hosszan. Télen ki van világítva és elegendő hó esetén sífutó (classic és skating) nyomot is vágnak rajta. Nyáron görkorcsolyával és sírollerrel lehet edzeni ezen a szakaszon. Népszerűségének köszönhetően forgalmas, hétvégén sok a gyalogos sétálgató, babakocsis, kerékpáros, stb. vigyázva kell itt görkorcsolyázni/rollerezni!
Egy jellemző síroller útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/690110551
Egy jellemző sífutó útvonalunk innen:

https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/464887073

Térképen itt:
https://goo.gl/maps/kz8m1k2tt3J2

3. Donovaly síközpont Szlovákia

Budapesttől 200 km-re található a magyarok által leglátogatottabb szlovák síközpont. Legmagasabb pontja 1300 m körül van, de nagyon jó a mikroklímája, így a téli szezonban elég hóbiztos a hely. Mi síelni és sífutni gyakran járunk ide. A sífutó útvonalak nagy része erdei pálya és nagyon szép. Több kör is futható, különböző távokon és nehézségi fokozatban. Ha van elegendő hó, akkor a legfrekventáltabb részeken nyomvonalat is vágnak a klasszikus és skating sífutáshoz is. Itt található síiskola partnerünk a Patty Ski. Innen lehet lécet bérelni, van büfé, melegedő, játszópark a gyerekeknek, síoktatás és apartmanok. Részletes hó infókat, kamerákat, szállást és kölcsönzési feltételeket a magyar nyelven is elérhető oldalukon találhatsz.
Az oldalukat itt nézheted meg: www.ho.hu
Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/661879609
Térképen itt:
https://goo.gl/maps/mRJ3BQXazKz


Látogatott helyeink listája folyamatosan bővül, nézz vissza később is!

Frissítve: 2019.11.29.     További kérdések és kapcsolat: dunaguri@gmail.com"; } }