Dunaguri Görkorcsolya és Szabadidősport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2024.06.09. 12:00
× Oldalunk HTTP-sütiket használ a jobb működésért. Elfogadom

Görkocsolya, korcsolya, síroller, sífutó, síelő és evezős helyeink, útvonalaink


Az alábbi írásunkban megtalálod azokat a helyeket, ahol a Társaságunk több mint másfél évtizedes aktivitása során megfordult.
A helyeket az alábbiak szerint csoportosítottuk:

Ide általában azokat a helyeket vesszük fel, amelyeket bejártunk, kipróbáltunk, rendszeresen használunk és szívesen ajánljuk másoknak is. Ezeket az útvonalakat rendszeresen járjuk, amint változás van frissítjük, illetve ezt a gyűjteményt is rendszeresen frissítjük. Az útvonalak töbségénél oda-vissza útat számolunk.

Minden ajánlott helyhez, útvonalhoz igyekszünk az alábbiakat is megadni:

  • gyülekezési és parkolási hely,
  • megközelíthetőség tömegközlekedéssel,
  • egy jellemző nyomvonal (útvonal - track)
  • az útvonalon készült képgaléria és videó,
  • az útvonal Relive 3D videó-trackje,
  • útvonal rövid leírása,
  • milyen sporteszközzel használható,
  • ajánlott tudásszint,
  • étkezés és ivóvíz vételi lehetősegek, stb.


Görkori túra útvonalak Budapesten, Pest megyében


Naplásguri útvonala a Szilaspatak mentén


Parkolás, találkozási pont, Szabadföld út 11., 1164 Budapest:
https://goo.gl/maps/8j8pCnmb8GG97Uqh9

Egy jellemző göris útvonal innen:
https://connect.garmin.com/modern/activity/5755210381

Az útvonal 3D videótrackje:
https://www.relive.cc/view/vmqXo4wVJo6

Egy képgalériánk erről az útvonalról:
https://photos.app.goo.gl/DoGEdXWKTsBrefBw6

Egy görkori-túra videónk innen:
https://www.youtube.com/watch?v=FzPeCBocaH0

Az új építésű kerékpárút a Hermina úti bringaparktól, kicsivel a Naplás-tó utánig tart. Általunk javasolt jól görkorizható hossza 2x6 km.
A görkorcsolya útvonalra több helyről is be lehet csatlakozni. A legkönnyebb a Szabadföld út 11. szám környékén leparkolni azért, mert ide érkezik a HÉV is, amiről a Cinkota állomáson kell leszállni, így a belvárosból is könnyen elérhető tömegközlekedéssel. Más lehetőségként a Hermina Bringapark parkolójától, illetve a Naplás-tótól is lehet kezdeni a görkori túrát. Csapatos túráinkhoz általában a Szabadföld út 11-et szoktuk megadni, mert itt több autó tud parkolni és a HÉV megálló is itt van.
Az útvonal kezdő görkorcsolyások számára is jól járható. Kezdőknek problémát jelentő lejtő egyedül a Naplás-tó felett van, az utolsó 500 m-en.  Akinek ez problémáűt jelent, az a tó partján lévő pihenőhelyen megvárhatja a visszatérő csapatot. A kezdő, lassabb görkorisok azt is megtehetik, hogy nem az egész 6 km-t teszik meg, hanem hamarabb, 3-4 km környékén visszafordulnak és így egyszerre érhetnek vissza a csapattal.
Étkezési hely/büfé a Naplás-tónál, illetva Hermina Bringaparknál található. Ugyanitt ívókút is van, illetve az út felénél is van egy kis arborétum, ahol szintén lehet ivóvizet vételezni.
Az útvonal hétvégén délután mérsékelten zsúfoltabb, főleg a Naplás-tó és a Bringapark környékén, de nagyon jól lehet itt száguldozni hétköznap,  és szombat délelőtt is, a teljes hosszában is.
Ez az útvonal nagyon jó síroller edzőhely!

Kezdő és haladó görkorcsolyásoknak is ajánlott
ez az útvonal.


Szentendreguri, Pünkösdfürdő-Szentendre között


Találkozás, parkolás a Pünkösdfürdői strand mellett itt:
https://goo.gl/maps/Z8SZUGNrRb97BWgh6

Görkorcsolya útvonal trackje:
https://connect.garmin.com/modern/activity/5542436038

Az útvonal 3D videótrackje:
https://www.relive.cc/view/vPOpNk3JREq

Egy képgaléria erreől az útvonalról:
https://photos.app.goo.gl/J2jiqosJJNaK5iTZ8

Egy síroller-túra videó innen:
https://www.youtube.com/watch?v=GKQcl15ojRw 

Ez a 2020-ban átadott új kerékpárút a Pünkösdfürdői strandtól Szentendre központjáig kínál nagyon jó görkorcsolyázási lehetőséget 2x11,5 km hosszban.
Parkolni a Pünkösdfürdői strand környékén lehet. Tömegközlekedéssel a 34-es, a 934-es busszal, illetbe a Szentendrei HÉV-el lehet ide jutni. A Pünkösdfürdői gátról indula kíváló minőségű kerékpárűt a Barát-patakig. Itt, egy kb. száz méteres régi repedezett kerékpárúton tudunk átjutni a patak másik oldalára, ahol már zökkenőmentesen folytatódik az út a Duna-Parton. Az út Megyeri híd alatt megy át, ahonnan egy elágazáson keresztelül akár a hídra is feljuthatunk és innne Dunakeszi felé is lehetne gurulni.
Mi viszont tovább megyünk a Lupa-szigeti átáró mellett és bejutunk egy szép ártéri erdőbe. Itt egy kb. 2 km-es szakaszon nem aszfalt, hanem térkő van, de nagyon jó az illesztése és jól gurul rajta a görkorcsolya, így nem okoz gondot. Az ártérről kijutva a Lupa tó mögött vezet tovább az út, majd egy mezőn keresztül jutunk el a Dera patakhoz, ahol egy új híd visz át a régi kerákpár útra Szentendre határában. Innen egy gyengébb minőségű, néhol repedezett régi út visz tovább a Postás strandig. Itt le kell ereszkednünk a gátról a büfék közé és kb. egy 300-400 m nagyon rossz, repedezett út vár ránk a játszótére mellett a Bükkös patak hídjáig. A híd után beereszkedhetünk a Szentendrei Dunakorzó sétényra, ami ismét nagyon jó minőségű és széles. Az útunk a Wiking Yacht Klub bejáratáig tart. Innen érdemes visszafordulni, mert ha tovább mennénk, akkor a régi, rossz minőségű, útszéli Takitótfalúi kerkékpáruton mehetnénk. Ekkor vagyunk 11,5 km -re Pünksdfürdőtől.
Ha nem szeretnénk a régi rossz utakon is görkorcsolyázni, akkor nem érdemes idáig elgurulni, hanem a Dera-Patak hídjától a jó úton vissza kell fordulni és akkor az útvonalunk 2x7,5 km-re jön ki.
Ennek az útvonalnak a hátránya, hogy hétvégén és hétköznap este, nagyon zsúfolt, mert egy fontos kerékpáros útvonal Észak felé.
Erre az útvonalra a Pesti oldalról és Dunakesziről a Megyeri hídon át is be lehet kapcsolódni.
Ételfogyasztás Pünkkösdfürdőn a strand körüli büfékben, a Lupaszigeti átkelőnél és Szentendrén a vendéglátó helyeken lehetséges.
Teljesen kezdő görkorisoknak és sírollereseknek a gátat ajánljuk tanuláshoz. Egy kör a gáotn 2x1,6 km-re jön ki.
Kezdő görkorisok számára is ajánlott
ez az útvonal, esetleges korábbi visszafordulással rövidítve, ha túl hosszú lenne.
Sírollerezéshez is kíváló ez az útvonal
, leszámítva az erdei részt, ahol a tékövek közé beszorulhat a bot hegye!


Dunaguri "Light" Felsőgöd - Vác


Parkolás, találkozóhely, Felsőgöd, Jósika u. 20. itt:
https://goo.gl/maps/x3QjnRjhWuN2

Görkorcsolya útvonalunk trackje:
https://connect.garmin.com/modern/activity/2732739587

Az útvonal 3D videó trackje:
https://www.relive.cc/view/vmqX2BxzRoO 

Egy itteni túránk képgalériája:
https://goo.gl/photos/64aHXyHNwDw9qMGt8

Egy videónk erről a túráról:
https://youtu.be/KCP-YffToWg

A Göd-Vác-Göd az egyik legrégebbi és legszebb Dunaguris útvonalunk. Hossza 2x8,5 km, lejtők nélkül, így kezdő görkorisok számráa is könnyen teljesíthető.
A régi szabvány szerint készült keskeny kerékpárút az vek alatt nagyon leromnlott, teli van repedésekkel és sok a rossz burkolat is. Jó hír az, hogy 2020-ban lekezdték az útonal felújítésát, így várhatóan ide is visszatérünk néha gurulni.
Az autókat a Felső Gödi Dunacsárda környékén szoktuk hagyni, és többnyire ugyanide térünk vissza a túra végén. Vonattal érkezve a Felsőgödi állomáson kell leszállni és a Duna úton legurulva a Jósika utcában lévő gyülekező helyre kell jönni. Kérjük, hogy a Dunacsárda parkolójába ne álljatok be, mert a hátra hagyott autóink foglalják a helyet a vendégek elől.
Az útvonal eleje kertvárosi részen halad át egészen a Sportteraszig. Itt felmászunk a gátra, amely sajsnos egy betonlapokból kirakott 1 km-es útszakasz. A gát végében leereszkedünk egy ártéri erdőbe, amely a Sződ patakig kíséri utunkat. A patakhídon átkelve Sződligetre érünk, ahol a kikötőnél egy igen rossz, de szerencsére csak 200m-es útszakasz vár ránk, viszont nagyon szép a kilátás a Dunára.
Sződligettől a Vízmű területén megy tovább a keskeny és elég jó kerékpárút, miközben balra végig látni a Dunát, amíg el nem érjük Vác határát jelző táblát, ahol egy kellemes pihenőhely vár minket. Itt padokat, bográcsozó helyet és fürdőhelyet is találunk. Ezután ismét egy szép ártéri erdőben gurulhatunk Vác határáig. A Gombás patak hídján átkelve egy parkon kersztül vezet az út a Váci rév ig. Ezen az útszakaszon figyelni kell, mert nagyon sok a kereszt repedés az aszfalton, különösen a játszótér környékén. Görorival átléphető, de sírollerrel nem!
Érdemes kipróbálni a révnél lévő Eszterházy cukrászdát, mert nagyon finomak itt a sütemények és a fagylalt is.Idáig 8,5 km az út, de a haladó görisek néha tovább gurulnak végig a rakaparton, a strand mellett egészen a Buki tóig.Az útvonalon több büfé/vendéglő is van: Felsőgödön a Dunacsárda és a Sportterasz, Sződligeten a Hydra teraszés Vácon több vendéglő és a híres Eszterházy cukrászda.
Vízvételi lehetőség a Dunacsárdánál és Vácon a játszótérnél van.
Hétvégén elég nagy a kerékpáros forgalom, ami azért probléma, mert az út keskeny! Hétköznap alig jár valaki ezen az útvonalon.

Kezdő és haladó görkorcsolyásoknak ajánlott.
Sírollereseknek nem
, a néhol repedezett útszakaszok miatt!


Görkorcsolya-túra útvonalak az országban


Velenceguri útvonala Velence-Dinnyés között


Találkozási pont térképen itt:
https://goo.gl/maps/PzaeCKJYwQ32

Egy jellemző útvonalunk innen:
https://connect.garmin.com/modern/activity/2802919074

A Velencei-tó pártjára szervezett görkori túráink kiinduló helye az a parkoló, amely a Velencei pályaudvar alatt található. Két részből áll, de mi az aszfaltozott részen a bejárat közelében szoktuk hagyni az autókat. Aki vonattal érkezik, az a szerelvény elejére szálljon fel, és a lépcsőn majd az alagúton átgyalogolva érhet ide a közös kiindulási ponthoz.
Parkolásnál ajánlott figyelni a táblákra, mert az első néhány hely, a bejárat közelében, P+R ingyenes parkoló, de a terület nagy része fizetős!
A parkoló mellől indúl a görkori-túra útvonala Dinnyés felé 11,8 km-en át. Az útvonal felénél, a Gárdonyi szabadstrandnál szoktunk egy kis pihenőt tartani. Itt mosdó és ivókút is van a kulacs újratöltéséhez. Továbbhaladva kb. 4.5 km-re található a Sajvarc-kereszt és kilátó, ahol ismét pihenhetünk egy kicsit és a kilátóról megcsodálhatjuk a Császárvíz lápvidékét.
Tovább haladva innen már csak 1,3 km a Velencei-tó déli partján a kerékpárút vége. Itt egy jó kis büfé, kifőzde üzemel, ahol megpihenhetünk a visszaút előtt. Az itteni elágazás vezet Pákozd felé azoknak, akik körbe akarják görkorcsolyázni a Velencei tavat. Hajó csak jó úton szeretnénk görkorizni, akkor innen érdemes visszafordulni Velencére.
Mosdó a Velencei vasútállomáson, illetve a büféknél található. Ugyanitt vízkivételi lehetőség is van és hozzá a strandokon is.
Hétvégén nagy a kerékpáros forgalom, ami problémássá teszi a görorcsolyázást, mert az út keskeny! Hétköznap, illetbve szombaton reggel, sokkal kevesebben vannak ezen az útvonalon.Tataguri útvonala Tata-Tatabánya között


Gyülekezési hely, parkoló itt:
https://goo.gl/maps/bhaYFAZEmvHxoMjX8

Egy jellemző útvonalunk innen:
https://connect.garmin.com/modern/activity/1417366000

Tatáról Tatabányára menő vadonat új kb. 6 km-es kerékpárúton nagyon jó görkorcsolyázni és sírollerezni. Az oda vissza út hossza így kb. 12 km, kifogástalan az útburkolat, szép tájakon haladva.
Eleinte erdőben, majd tavak és patakok mellett vezet útvonal Tatabányáig. Az út felénél, Vértesszőlősnél, van egy pihenőhely kialakítva. Az út végén, ahol az országút jön keresztbe, érdemes visszafordulni. Akár többször egymás után is érdemes gurulni ezt a szakaszt, ha komolyabban szeretnél edzeni.
A görkorcsolyázás végén érdemes itt a kürtőskalácsot kipróbálni. Nagyon finom és sok egyedi ízesítessel kalpható!
Étkezési lehetőség a Fáklya utcában lévő vendéglátó helyeken van.
Az útvonal kifogástalan síroller edzőhely!
Dunaalmásguri útvonala Tata-Dunaalmás között


Találkozási pont térképen itt:
https://goo.gl/maps/986xn6Tj4oEkKodo9

Egy jellemző útvonalunk innen:
https://connect.garmin.com/modern/activity/5161249127

Tata és Dunaalmás között húzódik egy kb. 8,5 km hosszú új, széles, jó minőségű kerékpárút, amin nagyon jókat lehet görkorcsolyázni és sírollerezni.
Parkolni a Tatai Fényes Tanösvény parkolójánél érdemes és innen indulni görkorival az  Által-ér gátján kiépített kerékpárúton.
Az útvonal a patak mentén illetve a gátrendszerén halad végig. Az egész görkori útvonal jó minőségű aszfalton megy végig! A nyílt szakaszokon erős NY-ÉNY-i szélre kell időnként számítani! Egy helyen van vasútátkelő, illetve egy főútvonal, itt érdemes figyelni az átkeléssel! A gáton helyenként vízügyi sorompók is vannak, itt is érdemes vigyázni az átgurulással. Kezdő görkorisoknak itt érdemes lelassítani, esetleg átlépkedni ezt az akadályt. Sírollerrel mindenképpen álljunk meg, hogy biztosnságosan átlépkedjünk rajta.
Mosdó, vízkivételi lehetőség és büfé az útvonalon nincs, erre érdemes számolni!
Az útvonal sírollerrel is jól járható, de az átkeléseknél vigyázni kell.
Ezen az útvonalon még hétvégén sincs jelentős kerékpár forgalom.
A túrát lehet kezdeni a Tatai kürtőskalácsostól is. Ez esetben a Tatai tó partján és a vár mellett haladunk el, majd Tóváros felé fordulunk és így jutunk az Ártal-ér melletti kerékpárutra. Tóváros határában viszont sok rossz úttal is talákozunk. Az oda-vissza útvonal így 26 km-re nő, de kellemetlenné teszi néhány helyen a rossz út. Az útvonal trackje itt látható:
https://connect.garmin.com/modern/activity/1417366063


Görkorcsolya oktató- és edző-helyeink


Városliget, Olof Palme sétány, Városligeti körút


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/mZBRrHP9mUUWpfn37

Egy jellemző görkoris útvonal:
https://connect.garmin.com/modern/activity/6408351858  

Egy 3D videó track innen:
https://www.relive.cc/view/vQvxBzKp1B6

Képgaléria egy csütörtöki oktatásról:
https://photos.app.goo.gl/Dk6B2PNp2wguWTTFA

Egy videó erről az oktatási helyszínről:
https://www.youtube.com/watch?v=s9OQ1Q65Nac

Itt április elejétől október végéig találsz meg minket, mert a görkorcsolya oktatásainkat itt tartjuk csütörtökönként. Ugyanitt tartunk keddenként síroller kipróbálást/oktatást is.
Ez a hely kedvenc találkozó helye más göris csapatoknak, long-boardosoknak, kerékpárosoknak, futóknak, stb.
2020-ban több új sétányt újra aszfaltozak itt és a Városligeti körút is az egyik legjobb görkorcsolya hely lett a Dózsa Gy. / Ajtósi Dürer sarkán. A Városligetnek ebben a délkeleti sarkában több új leaszfaltozott sétány is alkalmas görkorcsolyázásra, leginkább a hétvégi és az esti csúcsidőkön kívül.
Az Olof Palme sétány Műjégpálya felöli végén tartjuk csütörtök esténként a görkorcsolya oktatásainkat több mint másfél évtizede.
Az építkezések befejezésével remélhetőleg még több aszfaltozott sétány kerül átadásra és ha befejezik a Városligeti körút felújítását is, akkor itt összességében 5-7 km-nyi új aszfalt ad lehetőséget görkorcsolyázásra.
A Ligetben a játszótér közelében büfé is található, illetve ivóvíz vételezési lehetőség is.
Az Olof Palme sétány és a Városligeti körút sírollerezésre is alkalmas!Megyeri út - Aquaworld görkorcsolya és síroller edzőpálya


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/yfAPGM5YWH82

A pálya útvonala itt:
https://connect.garmin.com/modern/activity/1140681169

A pálya útvonala kertvárosi résszel kiegészítve itt:
https://connect.garmin.com/modern/activity/5827268960

Egy drónvideó egy edzésről ezen a pályán:
https://www.youtube.com/watch?v=tADgeJEjh7c

Elsősorban a Káposztásmegyerieknek alkalams gyorskorizásra, sírollerezésra és más görkori műfajra ez a forgalomtól teljesen lezárt majdnem 1 km-es útszakasz. Széles, egyenes, jó az útburkolat és kicsi rajta a forgalom. Korábban út volt, de a két végét cölöpökkel lezárták, így remek, forgalom mentes gyakorlási lehetőségek vannak itt.
Az útburkolat már felújításra szorulna, mert itt ott pár repedés van benne, de ennek a helye pár kör után megtanulható és kikerülhető.
A gyakorlási területet megháromszorozhatjuk, és változatosabbá tehetjük, ha az út északi végénél jobbra letérünk a kertvárosi részbe, ahol elenyésző a forgalom és nagyon jó az aszfalt minősége. Itt látható a jól korizható útvonal:
Megközelíthető a 32, 122-es busszal (déli vége), 230-as busz Aquaword megálló, illetve a 126, 126A, 296 busszal a Tófalva u. Gépkocsivala a Tófalva utca végében szoktunk megállni. Elsősorban hétgén járunk ide változó időpontokban. (szombat délután vagy vasárnap délelőtt, más programoktól függően)
Az útvonal síroller edzésre is alkalmas!Népliget park a Planetárium mellett


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/oYmuRHK7obk

Egy jellemző útvonalunk itt:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/533092065

A parkolás itt is ingyenes a Planetárium mellett. A kerékpárút túloldalán van egy kb. 300 m-es teljesen lezárt útfelület, amin lehet gyakorolni, edzeni. Kezdőknek jó inkább, mert a haladóknak ez túl rövid.


Szlalom görkorisok a Bikás Parkban


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/FStYUGQMAyC2

A 11. kerületben a 4-es metró útvonalán helyezkedik el az a Bikás Park, ahol a freestyle slalom görkorcsolyások szoktak találkozni és edzeni. Mivel ez egy új építésű park, jó minőségűek a sétányok, ezért alkalmas a bóják közötti szlalomozásra.
A szlalomgörisek elérhetőségét nézd itt: www.nightskating.hu/slalom/index.phpTermészetes- és műjég-pályák, ahol korcsolyázunk


Városligeti Műjégpálya


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/XTsZW1i681n

Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/649839040

Olof Palme sétányon található Európa egyik legnagyobb szabadfelületű műjégpályája. Mi is előszeretettel látogatjuk kedd/csütörtöki és néha hétvégi napokon. Bár a jégminőség változó, az időjárástól is függ, de a felület hatalmas, egy kör, majdnem 500 m, és a környezet is festői. Itt általában november végétől február végégig találsz meg minket.  Többnyire csapatosan korizunk és mindig akad egy két dunaguri feliratos kékpólós, akit nyugodtan leszólíthatsz és csatlakozhatsz hozzánk... :)
A jégpálya holnapja: http://www.mujegpalya.hu/


Jégpalota Káposztásmegyeren


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/iyiXukNJBo82

Itt korcsolyázni szoktunk akkor, amikor nincs a Városligetben jégpálya. Főleg a nyitva tartás és a távolság miatt, ide inkább hétvégén szoktunk kimenni, főleg akkor, ha kint az időjárás sem kedvez a görkorizáshoz vagy más szabadtéri programokhoz. Szombaton és vasárnap többnyire egész nap van jégkorcsolyázás, elég kedvező áron, még nyáron is.
A jégpálya holnapja: http://jegpalota.hu/Evezős túraútvonalaink


Kismaros-Nagymaros Dunakanyar túra


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/H6BDLvFEYP82

Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/563686002

Többnyire a Kismarosi csónakházból  kölcsönözzük nyáron a dunai vízitúráinkhoz a csónakokat. Budapest Nyugatiból 45 percre van az óránként induló vonattal, majd a Kismarosi állmáson leszállva 10 perc séta jön a Duna partig.
A csónakházból hétvégén kb. 2000 Ft/fő/nap -ért lehet kajakot (egy- vagy két-személyest) illetve kenut (kettőtől ötszemélyesig) kölcsönözni.
Előtte van autó parkoló, és az udvarban a kerékpárt vagy a csomagot is ott lehet hagyni a túra idejéig. Feljebb, a főút mellett egy kisbolt is található.Télisport, sí/sífutás helyszíneink


Visegrádi Nagyvillám sípálya


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/BKKAcKCLWkT2

Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/812198318

A visegrádi vár mellett a Nagyvillám hegyen található Magyarország egyik legszebb sípályája. A kilátás csodás: észak felé a Vár sziluettje, a sípályával szemben a Kisoroszi szigetcsúcs, távolabb Kismaros és Nagymaros látható a Dunakanyar túloldalán. Bár alacsonyan van a pálya és elég rövid, de ha kellően hideg van, akkor rendszeresen hóágyúzzák, és jók itt a sí viszonyok kezdőknek vagy családosoknak. Télen gyakran járunk ide hétköznap, esti sízésre, mert a pálya ki van világítva és nagyon kedvező árú a felvonó is. Ősszel és tavasszal lehet itt műanyag pályán is síelni, illetve kipróbálható kölcsönözhető gyepsí (rolka) is!
A pálya holnapját itt találod: www.visegradsipalya.huNormafa sífutó- és síroller-pálya


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/kz8m1k2tt3J2

Egy jellemző sífutó útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/464887073

Egy jellemző síroller útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/690110551

A Normafa erdeiben sífutni szoktunk. Az erdőben több km hosszú sífutó útvonal található, amire időnként classic sífutó nyomot is vágnak a Normafa-Park munkatársai, ha elegendő a hó.
Az Anna-réten, a Szaniszló-réten jól lehet skating stílust is gyakorolni. Itt tartja foglalozásait a Bozsik sífutó-iskola és a Vasas sífutó szakszotály is.
2016-ban átadták a 21A busz végállmását a Jánosheggyel összekötő futó-, síroller- és görkorcsolya-edzőpályát is, 1,7 km hosszan. Ezen az útvonalon havas időben skating sífutást, azon kívül sírollert és görkorcsolyázást lehet gyakorolni.
Népszerűségének köszönhetően forgalmas is, vigyázva kell itt görkorcsolyázni/rollerezni, mert sok rajta a kiránduló, a sétáló.Donovaly sífutó- és sí-központ Szlovákia


Térképen itt:
https://goo.gl/maps/mRJ3BQXazKz

Egy jellemző útvonalunk innen:
https://www.endomondo.com/users/16670122/workouts/661879609

Budapesttől 200 km-re található a magyarok által leglátogatottabb szlovák síközpont. Legmagasabb pontja 1300 m körül van, de nagyon jó a mikroklímája, így a téli szezonban elég hóbiztos a hely. Mi síelni és sífutni gyakran járunk ide. A sífutó útvonalak nagy része erdei pálya és nagyon szép. Több kör is futható, különböző távokon és nehézségi fokozatban. Ha van elegendő hó, akkor a legfrekventáltabb részeken nyomvonalat is vágnak a klasszikus és skating sífutáshoz is. Itt található síiskola partnerünk a Patty Ski. Innen lehet lécet bérelni, van büfé, melegedő, játszópark a gyerekeknek, síoktatás és apartmanok. Részletes hó infókat, kamerákat, szállást és kölcsönzési feltételeket a magyar nyelven is elérhető oldalukon találhatsz.
Az oldalukat itt nézheted meg: www.ho.hu
Látogatott helyeink listája folyamatosan bővül, nézz vissza később is!


Frissítve: 2021.03.15.     További kérdések és kapcsolat: dunaguri@gmail.com