Dunaguri Görkorcsolya és Szabadidősport Civil Társaság oldala     Frissítve: 2024.06.09. 12:00
× Oldalunk HTTP-sütiket használ a jobb működésért. Elfogadom

Korcsolya és Görkorcsolya versenyek

Az éppen aktuális verseny információkért kattints ide!


Bár a Dunaguri Társaságnak nem a versenyzés a fő célja, de ettől még évente több alkalommal szívesen részt veszünk görkorcsolya- és síroller- versenyeken is. Jó kapcsolatokat építünk ki a sírolleres sporttársakkal így gyakran meghívnak minket versenyeikre, amelyeken örömmel részt veszünk. Hasznosak ezek, mert lemérhetjük erőnlétünket, elsajátíthatunk új technikákat, és új ismeretségeket köthetünk más sporttársakkal, sportágakkal.

Mi magunk is szervezünk görkorcsolya és korcsolya versenyeket.
Február végén a Városligeti Műjégpályán szoktuk megrendezni a Korcsolya jégmaraton/félmaratoni versenyünket. Ezen bárki elindulhat, aki bevállaja, hogy közönség-korcsolyázás közben lekorcsolyázza a 21 vagy 42 km-es távot. A verseny jellegzetessége, hogy nincs kijelölt pálya és központi időmérés, hanem mindeki saját maga méri és trackeli az útvonalat mobiltelefonnal, amit aztán teljesítés végén bemutat a szervezőknek.
Versenyről készült képgalériát itt lehet megtekinteni...
Másik versenyünk az októberben rendszeresen megrenedezésre kerülő Velenceguri Maratoni- Félmaratoni- Görkorcsolya Verseny, amelyen szintén 21, 42 vagy ennél hosszabb távot is lehet gurulni görkorcsolyával, sírollerrel vagy utcai rollerrel.
A fenti korcsolya és görkorcsolya versenyekről részletes kiírást a versenyt megelőző hetekben lehet olvasni a honlapunk nyitóoldalán.
Versenyről készült képgalériát itt és a videót itt lehet megtekinteni...
Saját szervezésű korcsolya és görkorcsolya versenyeinkre nem kérünk részvételi díjat, de ha jónak találod a kezdeményezést, akkor támogatást szívesen elfogadunk.

Korábbi években a futóversenyek szervezői gyakran hívtak görkorisokat is versenyezni, de amióta a futók több ezren is jelentkeznek ezekre a megmozdulásokra, azóta a göriseket kicsit hanyagolják a versenyszervezők. Ettől függetlenül időnként előfordul, hogy görkoris futamokat is indítanak, hát ilyenkor részt veszünk mi is, hacsak a nevezési díjak nincsenek nagyon elszállva. Sajnos mostanában ez utóbbira is akad példa, nemritkán 5000-10000 Ft körüli összeget is elkérnek a versenyeken való részvételért. Ezeken a görkorcsolya futamokon Dunaguri csapatként nem veszünk részt, hanem egyénileg nevez, aki gondolja és akinek erre futja...

Versenynevezés


A Dunaguri CT csapata hivatalosan is előnevez a megrendezendő görkorcsolya versenyekre, többféle korcsoportban, távban és kategóriában. A versenyekről hírlevélben és a honlapunkon is tájékoztatjuk csapattagjainkat.
Aki a Dunaguri CT csapat tagjaként indulna, írjon nekünk e-mailt a dunaguri@gmail.com  -ra a megadott határidőig!  A nevet, a születési évet, lakhelyet (településnév elég) kérjük beírni, hogy a megfelelő korcsoportba nevezhessünk/előnevezhessünk! Érdemes előnevezni, mert legtöbbször így sokkal olcsóbb és a Dunaguri CT az ügyintézést is átvállalja!
A Dunaguri CT színeiben induló görkori versenyzőknek csapatpólót biztosítunk és emellett, lehetőségeinkhez mérten, üdítőt, kalóriapótlást is biztosítunk a verseny idejére. :) Segítünk a verseny helyszínére is kijutni. Bukósisak a versenyeken kötelező, néha védőszemüveget is előírnak a szervezők, főleg, ha a mezőny együtt halad a sírolerrosokkal! (jó a sima látó szemüveg, napszemüveg, munkavédelmi szemüveg, stb...) Ha nincs, akkor a verseny idejére tudunk biztosítani.
A hivatalos versenykiírást mindig érdemes elolvasni az oldalunkon vagy a rendezvény honlapján!
Edzeni a görkorcsolya versenyekre több helyen is szoktunk, lásd még a Görkori edzés menüpontot is!

Frissítve:2022.04.13.     További kérdések és kapcsolat: dunaguri@gmail.com